DİYARBAKIR / KULP - Kulp Yatılı Bölge Ortaokulu

04128312001
TURGUT ÖZAL MAH. 468 SK. VALI NAFIZ KAYALI I.O.O NO: 27 KULP / DİYARBAKIR
Vizyon
Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan sürekli gelişen ve değişen bir kurum olmak; Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden günlük hayatta karşılaştığı problemleri çözebilen çağın gereksinimlerine uygun olarak teknolojiye ve bilime önem veren bunun yanında kendi öz değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek; Herkesin herkesten öğrenebileceği bir şeyler olduğunu bilen personelimizin ve öğrencilerimizin burada bulunmaktan zevk aldığı bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.
Misyon
Bulunduğu yerde okuma imkanı bulamayan çocukları çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek; öğrencilerin bireysel farklılıkları gözeterek kendine güvenen bilgili ve kararlı bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak; içe dönük çekingen öğrencileri tespit ederek onları dışa dönük sosyal girişken ve yaratıcı bireyler haline getirmektir
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
07.30-13.10
Kalorifer sistemi
il merkezine 130 km uzakta olup ilçe merkezine 3 km uzaktadır.